2 Haziran 2014 Pazartesi

Önemsemek ve Değer Vermek

Evimiz bizlerin en rahat ettiğimiz yerdir. Yaşadığımız her şeyi, iyi ile kötüsü ile hepsini evimizde yaşarız. Sessiz ve sakin, belki bizlerin sesini duymadığını, bizler ile paylaşım yapmadığını düşünebiliriz fakat aslında öylede olmadığını biliriz. Bizlerin en büyük destekçimiz ve arkadaşımızdır aslında. Tüm anılarımızın yer aldığı, bizleri her zaman kucağını açan yerimizdir. Bu yüzden evimizin aslında hepimizin için ayrı bir yeri ve önemi bulunmaktadır.

Yaşadığımız her şeyin bir parçasını taşıyan, her odasında, bütün duvarlarında ya da perde üzerlerinde her yerde ama istisnasız her yerde anılarımız ile doludur. Yalnız kaldığımız anlardaki hüznümüz ve kederimiz, arkadaşlarımız yaşadığımız sevinçlerimiz ve tartışmalarımız, sevgililerimiz ile yaşadığımız romantik anlarımız ve hayıflanmalarımızın hepsini barındıran, evimizdir. Sessiz ve sedasız olması rağmen, her zaman sığındığımız, bizleri saklayan, kendimizi toparlamamızı sağlayan, kahkahalarımızı ve heyecanlarımızı paylaştığımız yerimizdir.


Bizlerin en büyük dostumuz, her zaman yanımızda ve yegane yerimiz olan evimiz, yukarıdaki sebeplerden dolayı, bizler için çok değerli ve önemlidir. Bu yüzden evimize daha fazla özen ve değer vermeliyiz. Tüm her şeyimiz ile bizlere katlanan, hiçbir zaman bizlerden şikayet etmeyen, bağırıp – çağırmayan ya da bizleri kırmayan, sadece sessiz ve sedasız bir şekilde bizlerin, biz olabilmesini sağlayan, yerimizdir. Bizler için değerli ve anlamlı olan her şeye saygı duyarak, aslında onlara ne kadar önemsediğimizi göstermek bizlerinde yapmamız gerek bir sorumluluk olduğunu tekrar hatırlatmak istedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder