24 Mart 2014 Pazartesi

Büro Koltuğu Nasıl Olmalı?


Patronların masaları ve kullandıkları büro koltuğu hem karakterini yansıtmalıdır hem de odasına gelenleri etkilemelidir. Bilgisayar koltuğu gibi bir koltuk yerine deri olan bir büro koltuğu kullanılırsa hem de altında çalışanlardan farklı olduğu imajını çizerek yönetimde daha rahat eder. Eğer patron da çalışanlarla aynı koltukları kullanırsa bir yerden sonra çalışanlar patronları ile aynı konumda olduklarını hissetmeye başlayabilir ve bu işlerin gidişatı için hiç de iyi olmaz.


Çalışanların kullandıkları bilgisayar koltuğu standart koltuklar olmalıdır. Alt tarafı tekerlekli olan standart bilgisayar koltuğu ile iş yapan patron görüntüsü çalışanların psikolojisinde etkili olduğu gibi ofise gelen müşteriler için de çok kötü bir izlenim bırakır.
Büro koltuğunun yanında patronların ve müdürlerin kullandıkları mobilyalar da klasik görünümlü ahşap mobilyalar olmalıdır. Doğal masif kaplamalı ahşap mobilyalar tam bir patron havası yaratır. Patron koltuğu denilen bir terim vardır hatta. İnsanların psikolojik olarak eklendikleri bir makam.


Ama çok farklı bir sektörde işler değişebilir. Mesela reklam sektöründe daha eğlenceli büro koltuğu kullanan, renkli bir kişilik diğer çalışanlara da güzel örnek olacaktır. Onların daha rahat etmelerini sağlayacak hatta onlara ilham olacaktır. Reklam sektöründe kimse sıkıcı bir patron istemez. Ama diğer sektörlerde özellikle ticari firmalarda bu şekilde bir davranış müşterilerin o iş yerini ciddiye almaması ile sonuçlanabilir. Bu sebeple önce sektöre göre sonra da pozisyona göre tercihler yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder