26 Ağustos 2013 Pazartesi

Ev Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

 
Ev dekorasyonun olmazsa olmaz parçalarıdır mobilyalar. Ergonomik ve kaliteli olmasının bunun yanında fiyat olarak da uygun olması pek çoğumuz için tercih aşamasındaki en önemli noktalardır.

Seçim aşamasının temelinde ise evin tarzını belirlemek ve ona uygunluğu sağlamak gelir. Eğer tarzınız klasikse koyu renklerin hakim olduğu oymalı ya da varaklı modellere bakılabileceği gibi modernlikten yanaysanız da Retro tarz sizin için biçilmiş kaftan olabilir.

Retro tarzda yer alan siyah beyaz Marliyn Monroe ve Audrey Hepburn desenlerinin koltuk döşemesi, yastık ve hatta yatak örtüsüne bile yansıtılabileceği gibi Andy Warhol Stili ile de aynı desenin farklı renklerle birleşimi de tercih edilebilir.


Mobilyanın fiyatı ve kalitesi kadar ergonomik oluşu da dikkat edilmesi gereken bir şeydir. Sonuçta kimse işlevine göre fazla yer kaplayarak yaşam alanını daraltan bir ürünü kullanmak istemez. Bu yüzden seçim yaparken çok işlev sağlayabilen ürünlerin tercihi ile hem yerden tasarruf edilebilir hem de kullanım kolaylığı sağlanabilir.

Örneğin, Tv ünitesi seçiminde üst kısmı raflı bir model alınırsa Cd ve kitap konularak ekstradan bir kitaplık ihtiyacı da giderilebilmiş olunur.
 

Ayrıca koltuklar da evde en çok zamanı onların üzerinde geçirdiğimizi düşündüğümüzde yaşam alanın en hayati parçaları sayılabilir. Onların alımında da rahat edebileceğimiz, kumaşı bakımından çabuk kirlenmeyen ve kolay temizlenebilen modelleri seçersek evimizde geçirdiğimiz zaman daha da güzelleşebilir. Yatak olabilen modeller sayesinde de evimize gelen misafiri ağırlama derdini tamamen ortadan kaldırabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder